Receta sana con 100% sabor español!
Healthy recipe with 100% spanish taste!
Healthy recipe with 100% spanish taste!
Espárragos trigueros con jamón serrano
Valoración
Tiempo: **
Dificultad: baja
Precio: bajo
Ingredientes: **
Equipo cocina: **
Ingredientes (para 1/2 personas)
400 g de espárragos trigueros
2 lonchas de jamón serrano
Aceite de oliva
Sal
Elaboración (20' )
- Quitar la parte dura de los espárragos. Para ello, doblar el espárrago con las manos hasta que se parta.
- Lavar con agua los espárragos y partir por la mitad. Secar.
- En una sartén con unas gotas de aceite, hacer a la plancha los espárragos. Fuego medio/alto. Cocinar por los dos lados hasta que estén blanditos.
- Mientras tanto, cortar en tiras las lonchas de jamón y dar un golpe de sartén con un poco de aceite.
- Para el emplatado, poner el jamón serrano encima de los espárragos, y a continuación echar sal (preferiblemente gorda) y un chorrito de aceite oliva virgen.
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Espárragos trigueros con jamón serrano |
¡Saludos desde Helsinki!
Wild asparagus with serrano ham
Score
Time: **
Difficulty: low
Budget: low
Ingredients: **
Kitchen equipment: **
Ingredients (for 1/2 people)
400 g wild asparagus
2 slices of serrano ham
Olive oil
Salt
Elaboration (20' )
- Remove the less tender part of wild asparagus. Flex the asparagus with your own hands until it breaks.
- Wash them and cut in halves. Dry them before cooking.
- On a frying pan, add some olive oil drops and griddle the asparagus. Medium/high heat. Cook both sides and make sure it gets soft.
- Meanwhile, cut serrano ham into strips and fry them slightly with some oil.
- To serve, put asparagus on a plate and add the serrano ham on top. And now it comes the 100% spanish taste: salt it nicely (coarse salt if possible) and then, a trickle of olive oil!
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Griddled wild asparagus with serrano ham |
I can find serrano ham in Finland so I guess you can find it also wherever you are. Of course, for us spaniards it's not the best iberian/serrano ham ever but it's ok for this recipe. You can also use the brother of serrano ham, parma ham from Italy.
¡Greetings from Helsinki!
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