Bocata de calamares // Squid ring baguette

Uno de los símbolos de Madrid, el querido bocata de calamares. Todo un icono de la ciudad. Que espere el 'café con leche in Plaza Mayor'...

Squid baguette, banner of the tourist Madrid city. Plaza Mayor and squid baguette go hand in hand. Enjoy it!

 

Bocata de calamares

Valoración
Tiempo: **
Dificultad: fácil
Precio: bajo
Ingredientes: **
Equipo cocina: ***

Ingredientes

Pan
Anillas de calamar (congeladas)
Harina
Limón
Sal

Elaboración (10' )
  1. Lavar con agua caliente las anillas de calamar para descongelarlas.
  2. Secar las anillas con papel de cocina, y enharinarlas bien.
  3. Freírlas en una sartén con aceite.
  4. Quitar con papel de cocina el aceite que quede sobre las anillas.
  5. Cortar el pan, meter los calamares, unas gotas de limón, un poco de sal y listo!


Bocata de calamares

Saludos desde Helsinki!






Squid rings baguette



Score
Time: **
Difficulty: easy
Budget: low
Ingredients: **
Kitchen Equipment: ***

Ingredients

Bread
Squid rings (frozen)
Flour
Lemon
Salt


Elaboration (10' )
  1. Wash the squid rings with hot water to defrost them.
  2. Dry them with kitchen paper and flour them nicely.
  3. Fry them on a pan with oil.
  4. Remove the extra oil (if any) from the squid rings with paper kitchen.
  5. Cut the bread in half, put squid rings, some lemon drops, some salt and ready!!
Squid ring baguette


Greetings from Helsinki!


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