El veranito está a la vuelta de la esquina y lo que apetece son unas ricas y refrescantes ensaladas. Aquí está una receta clásica que nunca debéis olvidar para vuestro Erasmus.
With summertime approaching, fresh and tasty salad make room in our menus. Here is a basic recipe you should never forget for your Erasmus year.
With summertime approaching, fresh and tasty salad make room in our menus. Here is a basic recipe you should never forget for your Erasmus year.
Ensalada de tomate con mozarella
Valoración
Tiempo: *
Dificultad: baja
Precio: bajo
Ingredientes: **
Equipo cocina: **
Ingredientes (para 1/2 personas)
2/3 tomates
1 bola de queso mozzarella fresco
Albahaca fresca
Aceite de oliva virgen
Sal
Vinagre
Elaboración (5' )
- Lavar y cortar el tomate en rodajas.
- Cortar la bola de mozzarella en rodajas del mismo tamaño que el tomate.
- Cortar albahaca fresca y en un mortero, lo majamos junto con un bueno chorro de aceite de oliva virgen y sal.
- Sobre un plato, intercambiamos rodajas de tomate y mozzarella y añadimos el aceite con la albahaca.
- Si queréis, podéis echar un chorrito de vinagre de Módena por encima. Yo en mi caso he decidido dejarlo tal cual.
Ensalada de tomate con mozarella
Score
Time: *
Difficulty: low
Budget: low
Ingredients: **
Kitchen equipment: **
Ingredients ( for 1/2 )
2/3 tomatoes
1 ball of fresh mozzarella cheese
Fresh basil
Extra virgin olive oil
Salt
Vinegar
Elaboration (5' )
- Wash and cut tomato in slices.
- Slice also the ball of mozarella cheese with same size as tomatoes.
- Cut fresh basil and use a pestle and mortar to mash it along with a nice trickle of extra virgin olive oil and a pinch of salt.
- Serve the salad the way you like the most. I chose the one shown in the picture below. Finally, add the mixture of basil and olive oil over the salad.
- As final touch, you can add some balsamic vinegar as well. In my case, I didn't go for it.
Greetings from Helsinki!
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